Nedräkning till Jorden runt

På Phi Phi-island, ö-luffandet har börjat!

Då har vi flyttat vidare, ny plats, nya möjligheter, nu befinner vi oss på Phi Phi Island. Vi har uppgraderat vår standard lite när det gäller logi (men det är nog högst tillfälligt, lite!! av en turistfälla på den här ön...) och har faktiskt både AC, egen toalett på rummet och en mindre stenhård säng, så i natt kommer vi sova som stockar! Inte så att vi sovit dåligt tidigare nätter, trots oväsen från musik, mopeder och dylikt samt sängar som hade fått min gamla bäddsoffa att framstå som rena lyxen, märker att inga-direkta-måsten har den effekten. 

Det har blivit mycket båt de senaste dagarna, till Railey, hit till Phi Phi Don och gårdagens möjliga fårskocksutflykt som visade sig vara rätt bra ändå. Vi blev upphämtade på hotellet klockan nio för en ny vansinnesfärd i en songthaew (pickup-bilarna med bänkar på flaket) till en park typ, där en bunta människor väntade. Efter lite allmänt kaos som nog skulle fungera som nån slags registrering så var det dags att klättra ombord tillsammans med cirka 20 andra på en long-tail båt för en dag på öarna runt Ao Nang. 

De flesta i sällskapet var assiater, sen var det ett äldre tyskt par och ett ungt par från England. Vi sex blev gänget längst bak i båten, det var väl vi som var artiga nog att klättra längst in till motorbullret. Den tyske mannen prata med oss konstant på tyska, svenskar ska väl förstå det, vi nickade och höll med... :P 

Flytande matstånd Phra Nang beach, Railey
Dagen började med ett återbesök på Phra Nang stranden, inte oss emot då det var en härlig strand, där jag testade min nyinköpta snorkel och cyklop. Därefter for vi vidare till ytterligare 3 öar för besök samt snorkling utanför en av dem. Efter dessa strapatser avslutade vi dagen, trötta och nöjda, med thai-Street-food och thai-massage. 

(null)

Imorse begav vi oss så vidare till Phi Phi-öarna. Som sagt, detta är en turistfälla av högsta klass men det finns fin natur, stränder och bra snorkling har vi läst så vi ville ändå ta en sväng förbi. Mycket folk är det men vi har hittills inte blivit allt för avskräckta, vårt nya "lyxhotell" ligger lite avsides så det är rätt lugnt och vi hittade ett ganska billigt middagsallternativ med god thai-mat. 

Idag har vi mest vandrat runt och utforskat, vi försökte promenera till en strand Fredrik läst om men fick avbryta försöket och gick istället i motsatt riktning och bada där istället, kanske blir ett nytt försök med havskajak imorgon. :P Vi besluta även att vi skulle försöka ta oss till utkiksplatsen på ön till solnedgången, det skulle tydligen vara bäst då (vi var inte ensamma om man säger så...) vi råkade dock ta bakvägen och gick väl en sisådär 1,5 km längre i kringliga backar innan vi kom fram men vi hann, ner gick betydligt snabbare dock...

Phi Phi Don
Imorgon blir det lugnt, en göra-så-lite-som-möjligt dag och eftersom vi vill ut på en snorklingstur och Fredrik dyka så stannar vi nog längre än de två nätter vi initialt bokat. :)
Over and out! 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: