Nedräkning till Jorden runt

En uppdatering om vår reseplanering och velande...

Oj vad tiden går! En månad har passerat sen förra inlägget och anledningen till det är väl att det egentligen inte hänt så mycket på resefronten mer än planering, planering och än mer planering. Ägnar min fritid åt att läsa reseguider av olika slag, leta flygbiljetter och googla lite sådär allmänt på våra olika resmål. Vi har i helgen försökt slå fast vår resrutt lite mer definitivt. Inte för att man inte kan ändra sig på vägen men känns som att en hyfsad plan kan vara bra att ha, speciellt eftersom vi under jul och nyår bör boka boende på vissa platser och då vissa länder (de flesta egentligen...) kräver att vi har en utresebiljett för att vi ska få visum.
 
Vår största fundering och det våra diskussionen främst handlat om nu i helgen, ja det är faktiskt ett pågående velande, är om vi ska passa på att resa genom Laos eller nöja oss med vår ursprugliga rutt i Sydostasien...  Tyvärr är vi båda lite obeslutsamma av oss och vår resa har haft en tendens att, när vi disuterar den, utökas med fler länder. "Vi borde ju passa på när vi ändå är där, hur stor är chansen att vi kommer tillbaka"... "Men med för många stopp blir det kanske stressigt", "Vi kan ju ta det en annan gång, nästa resa", "Fast ändå när vi nu är där", Vi har såhär lång, diskuterat och strukit Söderhavet (fel säsong, man vill ju ogärna hamna i en orkan...) och Palau (ett dykarparadis i Mickronesien som blev en lite för dyr avstickare) men dock lagt till några veckor i Australien till vår ursprugliga plan. 
 
Troligen, med tanke på vår historik som ytterst veliga parhästar (bästa exemplet måste nog vara vår matjakt på Disney World i USA där vi vela så mycket kring vad och var vi skulle äta att vi till slut var så hungriga att vi tog samma ställe som vid lunch, och samma meny ska väl påpekas...), kommer vi  att ändra oss in i sista minuten men som det ser ut just nu är planen: 
Thailand 
Kambodja
Vietnam
Filippinerna 
Australien 
Nya Zeeland 
Hawaii 
USA's Västkust.
 
Fredrik låter hälsa  att vi velat om en hel del annat i helgen me, inte bara resrutt... 
Over and out!