Apelryd vinnare av skolkampen för 2:a året i rad!

Jaha då var denna dagen snart till ända. Jag ville verkligen inte gå upp i morse men lyckades efter mycket om och men pallra mig upp ur sängen och få på mig lite kläder innan det var dags att dra till skolan och ha den mest meningslösa Gruppledarlektionen hittills. Han som skulle hålla i den kom inte så vi hade passiv stretching och slappade. Detta var vår enda lektion denna dag då eftermiddagen ägnades år den årliga skolkampen. Varje år möts Båstads tre gymnaiseskolor och tävlar i fotboll, volleboll och löpning. Vinnarskolan får en stoor pokal, ja och så äran förstås! Förra året vann apelryd och idag var det alltså dags att försvara mästartiteln. Det är i och for sig mestadels Idrottsledarna som svettas och kämpar på planerna. Vi andra är hejarklack. Något vi i min mening gör väldigt bra! man hör åtmindstone vart apelrydarna sitter. =D Till en början var vädret lite knäppt och vi som hade förberett oss på en solig och varm dag fick sätta oss under tak när regnet hälsade oss välkomna till Örebäcksvallen. Men snart letade sig solen fram bland regnmolnen och vi kunde gosa ner oss i gräset, sola och heja på våra duktiga ilare. Vi loosade i fotbollen men vann volleybollen och efter en (i alla fall till att börja med) rysare i löpningen vann vi även där och stod återigen som segrare i denna prestigefyllda tävling och fick ta med oss bucklan tillbaka till skolan. Där den står ståtligt i expeditionens fönster.

Efter tävlingen bar det av till skolan och årets sista DFG möte. Trevligt, Trevligt! jag hoppas att det ska gå bra för våra kära ettor nästa år för nu återstår endast vår avslutning detta läsår. Eftermiddagen ägnades även åt småprat med Daniel och ett välbehövt och avslappnande varmt bad. Imorgon blir det opponering samt fika på café utsikten. =D

Bjärnum

Jaha så var det över! Fy fanken att man kan ha så roligt! Tror nog aldrig jag har haft så skoj tidigare. Fast dagen började inge bra. Gick upp i ottan, halv sex. Duschade, packade och åt frukost. Kom iväg i rätt tid och allt flöt bra fram tills jag kom till Laholm. Då körde lilla jag vilse och hamna på fel väg. Ringde Mor och far i panik och dom fick leda mig rätt. Lite smått stressad och upprörd nådde jag i alla Markaryd och hämtade upp Johanna innan vi begav oss mot Bjärnum. Väl framme fick vi köa för att få nummerlappar och från den stunden hette jag nummer nitton. Vi fick en massa information och såg en show med dom nuvarande M1.orna. Sen började grupp ett som jag tillhörde med Dans. var oerhört roligt. det var den delen jag varit mest nervös för men det gick toppen och var bara superkul. Alla var jättepeppande och glada, Efter dansen hade jag en ganska lång väntan innnan jag hade sångprov och sedan intrevju. Sången gick halvdant men intervjun gick topp. Vi avslutade dagen med teaterprov som var skitkul och gick super. Efter en väldigt utmattande men givande och rolig dag begav jag mig hemmåt. Solen sken och jag har nog aldrig varit så lycklig. Åkte till Emil och kolapsade typ. Sen åt vi grillat, spelade X-box och så hade vi massage. vilket va hmm... ont och skönt! Klockan elva dråsade jag i säng efter min dag i Bjärnum!

Idag har jag bara legat och latat mig och ja varit ute och gått. Känns som musten har gått ur mig. Men imorgon är det skola igen även om jag i och för sig bara har en lektion. Tre veckor kvar till studenten sedan bär det av hem till Kalmar igen efter tre år här. Tänka sig va tiden går och vad saker förändras.

Paniiik!

Jag trodde verkligen inte att det gick att bli mer nervös än jag var igår kväll men tydligen gick det helt utmärkt att bli  än mer full med fjärillar i magen! Håller på att spricka känns det som och den andra delan av mig vill typ spy eller springa och gömma mig. Vill nog kalla det skräckblandad förtjusning! Halva mig vill gömma mig och den andra halvan hoppar av glädje för att det är dags. Nu får jag nog sluta skriva och försöka lugna nerverna! Hoppas att alla håller tummarna för mig imorgon!!

Sköön vecka i Kalmar!

Jag hade ingen aning om att det fanns så många fjärillar i min mage och att dom skulle vakna så tidigt! Hur tusan kommer jag då att må imorgonkväll eller på lördag morgon? Usha jag vill inte tänka på det. Har varit skönt att vara hemma denna veckan och ta det lugnt istället för att sitta i skolan och våndas. Okey jag vet att jag återigen varit dålig på att skriva men det varnade jag faktiskt för. En snabbresumé av veckan då.

Under tisdagen vatt det en tur in till staden för att min balklänning var lite för stor i midjan. Av någon anledning har jag gått ner i vikt! Ärtorna har kanske gjort susen. Sedan blev det lite övning och senare på kvällen en tur upp till mormor och morfar på norra öland för att hämta hem lilla vovven och mysa lite där. Blev fika, prat, korsordslösning och ett smakprov på min auditionlåt innan det bar av hemmåt igen med Sassa flåsandes i nacken. Onsdagen ägnade mamma och jag i stan. Vi skulle egentligen bara fixa lite danskläder till mig men det blev lite annat me.

Idag har mestadels varit en fotbollsdag måste jag säga. Jag vet vad ni tänker... Fotboll...Du!?? Men ja, det var Himlaspelen nere i Ljungbyholm så fick ju åka dit och sitta i solen lite med pappa och sedan bar det av in till Kalmar för att se Kalmar FF spela. Riktigt trevligt. Måste säga att fotboll är roligare live och när man har några som man hejar på. Matchens höjdpunkt var dock (förutom Kalmars mål) när dom körde in med en golfbil med båren på. Oerhört underhållande. Tänka sig hur lata vi människor börjar bli. Bakom oss satt det en riktigt jobbig pys måste jag säga. Han trodde nog att han var expertkomentator för han gorma på om allt och menade på att det skulle bli mål vartenda anfall. Men han hade fel fela tiden... tyvär får man väl lov att säga. Aja en mycket tevlig kväll som avslutades med grill och mys med familjen.

Just nu sitter jag här och funderar på om jag inte borde bemästra fjärillarna en aning och gå ner till mor och far och öva lite. Kanske gör mig lugnare. Antar att det är bäst jag samlar ihop mig och gör något vettigt! Har ändå inget mer intressant att berätta!

Hemma i kalmar...

Jaha så va jag hemma i lilla kalmar igen ... eller Krankelösa då om man ska vara nogrann. Blev att stanna kvar i Båstad till idag för få hjälp av Christina inför Bjärnum. Blev lite hjälp och mycket mys i skolan denna dag. De flesta i klassen är på studentresa i spanien så vi var bara sex stycken kvar. Först slappa vi med Mole och kolla på film från femtiotalet med Marilyn Monroe. Den var riktigt bra. Sista repliken var bäst på hela filmen. Sen hade vi gruppträning... med fyra pers. Mycket givande... not! Fast ganska roligt. Vi avslutade dagen med att fika med Christina ute i solen och snacka skit. En mycket bra dag!

Sen blev det till att sätta sig i den stekheta bilen och bege sig mot Kalmar. Jag vädrade och vädrade men så fort jag stängde fönstren blev det skållhett igen. Så i Halmstad kom jag på att fläktarna va inställda på värme. Smart Ida! Jaja hem kom jag i alla fall på gott humör och kvällen har sedan ägnats åt femteklass geografi, hav och vikar i europa. Väldigt svårt! Syrran hade verkligen problem med att få till Gibraltarsund och Biscayabukten (wow jag har till och med lärt mig att stava det) min vägledning till trots..."Gibbonapor, Gibbonapor" och så "Bisquit" ! Hon lärde sig Dardanellerna och Marmarasjöng superlätt men av nån anledning ville inte Kakbukten och Apsundet fastna. hmm... jag undrar varför =P hehe

Än så länge är magen och nerverna ganska med på noterna även om det nog kan ändras en hel del innan vi når lördag morgon. Ja de lär nog vara i uppror redan på fredag kväll. Men det ska förhoppningsvis gå vägen i alla fall! Som sagt för tillfället känner jag mig ganska lugn.

Aja nu får jag nog gå ner och se till att min lilla lillasyster kommer i säng. Känner jag henne rätt tar det ett bra tag och det är jag som ska få upp henne ur bädden imorgon och med skolbussen. Halv sju på morgonen ska ungen upp! Jag hade glömt bort att bussen gick så jäkla tidigt här!

Sweet dreams!
Jaja jag glömde bort att skriva. Eller jag glömde inte jag bara skrev inte. Men det tog bara tre dagar inte tre månader ;-)


liten jag och minisyster

Övning till Bjärnum idag!!

Titt ut! jag hittade tillbaka även idag...
Jaha idag har vi enbart haft estetiska lektioner och vi som ska söka Bjärnum har haft auditionträning. På morgonen lyssna vi råmixen av skivan från musikalen som Michelle hade fått. Vissa låtar var toppen bland annat avslutningslåten men körerna måste höjas och lite eko och diskant bort för det lät ibland som vi stog i ett badrum och sjöng och nån hade spelat in oss i smyg. haha... Är inte alls nöjd med min egen sång. =S men men sånt är livet.

Sen öva jag sång med Kristina som ansåg att jag borde byta låt vilket gjorde mig oerhört nervös såhär en vecka innan audition. hehe men det ska nog gå vägen. Jag litar på Kristina! Hon är bäst! Monologen gick toppen. Nu ska jag bara öva så att den sitter i ryggmärgen =D Kristina avsluta teaterlektinen med att informera om att det var sista dramalektionen vi kommer ha med henne innan studenten. Helt sjukt!! Vi var tvungna att ha gruppkram och sjunga av oss lite med Blää grodan - sången innan vi lite smått rödgråtna lämnade klassrummet och läraren som har blivit klassens stora favorit på ett år. Där ser man att man faktiskt kan ändra på första intrycket för Kristina blev totall sågad av klassen första veckan... innan vi haft lektion med henne.... hehe! "vem tror hon att hon är! Kaninlek vad faaan är det?" haha... nu vill i alla fall jag ha fler lektioner med henne! =D

Blev fortsatt övande till Bjärnum på eftermiddagen. Var så inne i det och på toppenhumör! Blev dock en paus för lite "Judging Amy"

See


Blogg! Hmm... Intressant!

"Alla andra har ju blogg nu för tiden så jag skaffa jag med" borde jag kanske säga och så är det kanske också. Jag var alltid så dålig på att skriva dagbok i grundskolan när man skulle göra det. Varje gång jag fick infall att skriva gick jag in för det med liv och lust (liksom allt annat jag får för mig) men jag glömde snabbt bort det och sen hittade jag boken ett halvår senare med endast 2 sidor skrivna. Aja nått år senare hittade jag en ny fin bok och bestämde mig för att försöka igen, boken va ju så fin, men ja fyra månader senare är den fina boken alldeles... tom! Det är nog på grund av detta som jag tvekat över det här med blogg men nu är det dags för mig att ge mig in i bloggdjungeln.

Vem är jag då? Jag är en väldigt hmm... komplicerad person har jag förstått, som har alldeles för många järn i elden. Men det är faktiskt bra eftersom jag alltid har en anledning till varför jag bör gå upp ur sängen även den allra mörkaste, gråaste regnigaste morgon och det lönar sig i längden. Aja utöver det så gillar jag sång, dans, teater och va med vänner.
Det va allt för nu om mig och bloggar.
I'll be back!
(om det nu inte blir som med dagböckerna)

Välkommen till min nya blogg!

--- Ida's memoires --- Mitt i mina äventyr!

Skola, resor, hund och vardagsliv

RSS 2.0