Nedräkning till Jorden runt

Chicago =)

Ojojoj nu är det ett tag sen jag skrev igen... men det har liksom inte funnits så mycket att berätta om. Det mesta börjar bli vardagsmat vid det här laget. Jag har varit här i Virginia i snart 7 veckor, nästan två månader och det är hemskt nog bara 2 månader kvar. Paniken börjar göra sig påmind. Jag vill inte åka hem, samtidigt som jag vill det, men ändå inte, men ändå... ja ni förstår mitt dilemma! Förra veckan var vi på musikalen Mary Poppins på teatern mittemot och jag blev helt förälskad och frälst, vilket visserligen inte är så ovanligt när det gäller mig och musikaler! =) Vi hade även lite party party helgen före med italiensk risotto, drinkar och brasiliansk dans! Mycket trevligt!
 
 
Nu i helgen var jag på äventyr i den stora stora staden Chicago. Jag förstår varför de kallar husen skyskrapor! Jag bodde på 15e våningen i mitt hotell och det kändes högt, när vi sedan var uppe på 103 våningen i en annan så blev jag allt lite smått skakis! hann med mycket skoj på de fyra dagarna jag spenderade där. Min kompis Martin guidade runt mig så jag behövde inte känna mig speciellt lost, tack o lov. Ja förutom när hna var i skolan och jag begav mig ut på egen hand. Höll mig på den stora affärsgatan för att inte tappa bort hotellet, men så gav jag mig in i ett köpcentrum och poff så va jag vilse och visste knappt vad som var upp eller ner. Jag lyckades irra mig ut i slutändan och vågade mig under helgen på några fler besök varpå mitt lokasinne där inne blev allt bättre. Nu har jag fått se ytterligare en härlig stad här i USA och min kärlek för landet växer sig allt större!
Tiden går så fort!
Over and Out 

 
 
 

Washington DC

Nu var det några dagar sedan jag skrev sist men det har sin förklaring ska ni veta, jag har befunnit mig på resande fot. I helgen besökte vi nämligen USA's vackra huvudstad Washington. Ja sen har jag helt enkelt inte orkat skriva me men känns väl som Washington är en bättre ursäkt... Vi var sex tjejer som i fredags begav oss iväg på detta äventyr tidigt i ottan ( i alla fall enligt min uppfattning). Klockan halv tio var vi framme och inledde dagen med frukost på Starbucks innan vi irrade oss bort till turisternas del av staden, ja å lite politiker och framstående människor som Obama hänger väl där med. Då vädret bjöd på regn, vind och var på lite allmänt Sveirgehumör så gömde vi oss inomhus på museerna. Det första vi besökte var Air och Space museet, vilket är flygplans och rymd museet mormor och morfar. Det var helt fantastiskt! Jag kan verkligen förstå att det slår Louvren i popularitet. Efter några timmars vandrande kring raketer och flygplan begav vi oss sedan modigt ut igen och möttes av ett glädjande uppehåll från regnet vilket gav oss möjlighet att besöka och fotografera the Capitol utan en massa regndroppar som störde vår sikt. Efter ett snabbt stopp så jag kunde göra fredagens, alltid lika underhållande Quiz, samt en äkta amerikansk lunch på McDonalds begav vi oss sedan till naturhistoriska museet där vi fick se både afrikanska djur och dinosurier mm. Ytterligare ett fantastiskt museum! I princip alla museer i Washington är gratis vilket gjorde småläninngen i mig glad. Totalt utmattade letade vi sedan rätt på vårt hotell där vi kollapsade i några timmar innan vi orkade leta reda på en restaurang för att äta. Till vår stora förvåning vaknade vi upp till strålande sol på lördagsmorgonen och efter lättare missförstånd, en sisådär 40 minuters föresning och telefonstrul så begav vi oss ut och möttes av... stormvindar värre än vid Gudrun. (Dom va i alla fall jäkligt starka och fruktanvärt kalla!!) Vi kämpade oss runt staden olika monument ett efter ett och halvt genomfrusna begav vi oss sedan mot stadsdelen Georgetown där vi avslutade dagen med shopping, eller snarare planlöst vandrande i butiker då alla var totalt utmattade. Bussresan hem blev en skön avslutning innan vi alla trillade i säng, klockan tio lördag kväll! 
Over and out!
 
 
 
 

Salsa och träningsvärk

Jag hade så rätt när jag för några veckor sedan skrev att Cary Street Gym är en plats där jag kommer spendera mycket av min tid här i Richmond. Denna underbara plats har minsann förärats med en hel del besök från undertecknad. Där finns ju precis allting! Bara idag har jag spenderat nästan två timmar i denna byggnad. Men jag bör kanske tillägga att det då inkluderade ombyte, dusch å lite belöna-mina- döende-muskler terapi i bubbelpolen. I förra veckan gjorde jag en fantastisk ny upptäckt, salsa. Helt ofattbart roligt, nästan hela tiden. Började min salsakarriär med en lektion i kubansk salsa, vilket verkligen gav mig blodad tand. Sagt å gjort, i tisdags begav jag mig till gymmet med beslutsamheten att testa på både nybörjarsalsa och medelnivån. Två timmar senare var jag helt slut, mycket lycklig och helt fast. Resultatet av min åsikt, salsa är ju egentligen inte riktigt träning, är träningsvärk från helvetet igår och idag! (förmodligen imorgon me...) Jag har gjort mitt bästa för att bota smärtan, gav mig på en rejäl gymomgång samt en lektion i kubansk salsa igår, inget resultat. Idag belönade jag mig med en mysstund i bubbelpolen, efter ett gympass så klart, varenda muskel i kroppen hoppade jämfota av lycka men träningsvärken den är kvar så nu ska jag begrava mig i mina mordutredningsstudier inför kvällens test, det kanske har bättre resultat!
Over and out!