Chicago =)

Ojojoj nu är det ett tag sen jag skrev igen... men det har liksom inte funnits så mycket att berätta om. Det mesta börjar bli vardagsmat vid det här laget. Jag har varit här i Virginia i snart 7 veckor, nästan två månader och det är hemskt nog bara 2 månader kvar. Paniken börjar göra sig påmind. Jag vill inte åka hem, samtidigt som jag vill det, men ändå inte, men ändå... ja ni förstår mitt dilemma! Förra veckan var vi på musikalen Mary Poppins på teatern mittemot och jag blev helt förälskad och frälst, vilket visserligen inte är så ovanligt när det gäller mig och musikaler! =) Vi hade även lite party party helgen före med italiensk risotto, drinkar och brasiliansk dans! Mycket trevligt!
 
 
Nu i helgen var jag på äventyr i den stora stora staden Chicago. Jag förstår varför de kallar husen skyskrapor! Jag bodde på 15e våningen i mitt hotell och det kändes högt, när vi sedan var uppe på 103 våningen i en annan så blev jag allt lite smått skakis! hann med mycket skoj på de fyra dagarna jag spenderade där. Min kompis Martin guidade runt mig så jag behövde inte känna mig speciellt lost, tack o lov. Ja förutom när hna var i skolan och jag begav mig ut på egen hand. Höll mig på den stora affärsgatan för att inte tappa bort hotellet, men så gav jag mig in i ett köpcentrum och poff så va jag vilse och visste knappt vad som var upp eller ner. Jag lyckades irra mig ut i slutändan och vågade mig under helgen på några fler besök varpå mitt lokasinne där inne blev allt bättre. Nu har jag fått se ytterligare en härlig stad här i USA och min kärlek för landet växer sig allt större!
Tiden går så fort!
Over and Out 

 
 
 

Washington DC

Nu var det några dagar sedan jag skrev sist men det har sin förklaring ska ni veta, jag har befunnit mig på resande fot. I helgen besökte vi nämligen USA's vackra huvudstad Washington. Ja sen har jag helt enkelt inte orkat skriva me men känns väl som Washington är en bättre ursäkt... Vi var sex tjejer som i fredags begav oss iväg på detta äventyr tidigt i ottan ( i alla fall enligt min uppfattning). Klockan halv tio var vi framme och inledde dagen med frukost på Starbucks innan vi irrade oss bort till turisternas del av staden, ja å lite politiker och framstående människor som Obama hänger väl där med. Då vädret bjöd på regn, vind och var på lite allmänt Sveirgehumör så gömde vi oss inomhus på museerna. Det första vi besökte var Air och Space museet, vilket är flygplans och rymd museet mormor och morfar. Det var helt fantastiskt! Jag kan verkligen förstå att det slår Louvren i popularitet. Efter några timmars vandrande kring raketer och flygplan begav vi oss sedan modigt ut igen och möttes av ett glädjande uppehåll från regnet vilket gav oss möjlighet att besöka och fotografera the Capitol utan en massa regndroppar som störde vår sikt. Efter ett snabbt stopp så jag kunde göra fredagens, alltid lika underhållande Quiz, samt en äkta amerikansk lunch på McDonalds begav vi oss sedan till naturhistoriska museet där vi fick se både afrikanska djur och dinosurier mm. Ytterligare ett fantastiskt museum! I princip alla museer i Washington är gratis vilket gjorde småläninngen i mig glad. Totalt utmattade letade vi sedan rätt på vårt hotell där vi kollapsade i några timmar innan vi orkade leta reda på en restaurang för att äta. Till vår stora förvåning vaknade vi upp till strålande sol på lördagsmorgonen och efter lättare missförstånd, en sisådär 40 minuters föresning och telefonstrul så begav vi oss ut och möttes av... stormvindar värre än vid Gudrun. (Dom va i alla fall jäkligt starka och fruktanvärt kalla!!) Vi kämpade oss runt staden olika monument ett efter ett och halvt genomfrusna begav vi oss sedan mot stadsdelen Georgetown där vi avslutade dagen med shopping, eller snarare planlöst vandrande i butiker då alla var totalt utmattade. Bussresan hem blev en skön avslutning innan vi alla trillade i säng, klockan tio lördag kväll! 
Over and out!
 
 
 
 

Salsa och träningsvärk

Jag hade så rätt när jag för några veckor sedan skrev att Cary Street Gym är en plats där jag kommer spendera mycket av min tid här i Richmond. Denna underbara plats har minsann förärats med en hel del besök från undertecknad. Där finns ju precis allting! Bara idag har jag spenderat nästan två timmar i denna byggnad. Men jag bör kanske tillägga att det då inkluderade ombyte, dusch å lite belöna-mina- döende-muskler terapi i bubbelpolen. I förra veckan gjorde jag en fantastisk ny upptäckt, salsa. Helt ofattbart roligt, nästan hela tiden. Började min salsakarriär med en lektion i kubansk salsa, vilket verkligen gav mig blodad tand. Sagt å gjort, i tisdags begav jag mig till gymmet med beslutsamheten att testa på både nybörjarsalsa och medelnivån. Två timmar senare var jag helt slut, mycket lycklig och helt fast. Resultatet av min åsikt, salsa är ju egentligen inte riktigt träning, är träningsvärk från helvetet igår och idag! (förmodligen imorgon me...) Jag har gjort mitt bästa för att bota smärtan, gav mig på en rejäl gymomgång samt en lektion i kubansk salsa igår, inget resultat. Idag belönade jag mig med en mysstund i bubbelpolen, efter ett gympass så klart, varenda muskel i kroppen hoppade jämfota av lycka men träningsvärken den är kvar så nu ska jag begrava mig i mina mordutredningsstudier inför kvällens test, det kanske har bättre resultat!
Over and out!

Det där med å bli amerikansk...

Jaha ju längre tid som går desto mer skillnader upptäcker jag mellan Svearike och Amerika. Det är allra mest uppenbart när jag umgås och pratar med Jason, som väl måste vara någon slags urtyp amerikanare eller han är i alla fall väldigt amerikansk, något som vi båda har ganska roligt åt då jag i hans sällskap blir väldigt svensk. Jag menar det blir så mycket roligare om man förstorar alla småskillnader. =P Idag på lektionen i interkulturell kommunikation tog läraren upp Sverige och vår kära jante-lag. Jag kunde ju inte annat än å sitta och småle samt nicka och humma instämmande vilket gav utbrottet "Du är så Svensk" på engelska då såklart. Allt här är stort, eftermiddagens middag bestående av "köttbullar" och spagetti, självklart med ost på men underligt nog utan bacon, orkade jag bara en tredjedel av och tröjan jag köpte för några veckor sedan i storlek small är nog mer lagom till brorsan. Om det inte är stort så är det extremt, oavsett om det handlar om att äta hälsosamt eller ohälsosamt, heja på idrottslag eller när vi diskuterar kulturella mönster under ovan nämnda lektion. USA är självklart extremt åt ena hållet vad det än gäller medan Sverige verkar hålla sig mer i mitten av de olika skalorna. Men alla skillnader åt sidan så älskar jag det här landet, alla härliga människor och möjligheter! Igår spenderade jag två timmar på salsalektioner på gymmet och nu är jag helt såld. Älskar salsa, fantastiskt kul och alltid trevliga människor. Får se om jag hinner hem i tid på lördag och kan pallra mig iväg på Salsa party. I helgen har vi nämligen planerat att bege oss mot Washington DC. Oerhört spännande och jag är förvarnad, det kommer vara stort! Nu ska jag försöka läsa lite om religösa terrorister innan det är dags för lite mer salsa, kubansk sådan står på programmet idag. Gjorde min tur till gymmet i morse så nu ikväll kan jag bara njuta av dansen...
Over and out!

Dagarna bara går och går...

Denna helg har varit en bergodalbana mellan hyperaktivitet och ren tråkighet men mest skoj såklart! Tiden rinner iväg lite för snabbt för min smak även om jag måste ta och erkänna att jag haft lite hemlängtan i helgen, vilket förvånade mig oerhört. Det är nog vardagen som har smugit sig på, helt plötsligt är det inte en semester längre utan vardagen har helt obemärkt sänkt sitt ganska lunkande tempo över livet här i Richmond och det rullar helt enkelt på utan att jag lägger så mycket märke till att dagarna går och går. I helgen har vi firat homecoming, superbowl, varit på Frattparty och Billy Elliot, väldigt mycket alltså så låt oss ta det från början. Det har varit Homecoming i en vecka här nu, vilket i princip var en vecka full med events där man ska hylla skolan och så vidare. Det började förra söndagen och avslutades i lördags med en stor basketmatch. Vi har väl egentligen inte lagt märke till det så mycket men i lördags pallrade vi oss ut för att kolla på homecoming paraden där vi fick godis, t-shirt och allt möjligt skoj! På kvällen begav jag mig mot Siegel center för att gå på basket med min buddy/fadder Ayana men det var så mycket folk att vi inte fick plats tyvärr. Galet! Senare på kvällen fick vi chansen att prova på äkta amerikansk studentfest, ett frattparty, med röda plastmuggar och mängder av folk. =) Mycket spännande. Söndagen blev lugn och på kvällen var det äntligen dags för Billy Elliot, min födelsedagspresent till mig själv. En mycket bra och underhållande musikal. När vi kom hem var vi själklart tvugna att se slutet på Superbowl eftersom det tydligen är en gigantisk grej här och Jason har tjatat på mig i två veckor. Tursamt nog så vann hans lag så jag slapp en besviken mupp vid min sida idag även om han var rätt rastlös. Förståeligt då lektionen verkligen segade sig fram idag eftersom vår kära lärare bestämde sig för ytterligare en genomgång av hur man ska gå till väga med uppgifter och prov... Nu ska jag ta och pallra mig iväg till kvällens lektion kring terrorism så det blir ett rätt kortfattat inlägg.
Over and Out!  

--- Ida's memoires --- Mitt i mina äventyr!

Skola, resor, hund och vardagsliv

RSS 2.0