No news! =( Fjärillarna har övertaget!

Inget besked från Astrid Lindgrens Värld this far! Börjar bli ganska trött på att vänta. Väntan gör att nervositeten stiger och antalet fjärillar i min mage ökar i antal för varje timma som går. De sa att vi skulle få besked inom en vecka och det skall enligt mina uträkningar betyda att imorgon är sista dan på denna väntans vecka, då jag var i Vimmerby förra Tisdagen, något som jag starkt håller tummarna för! Tålamod har aldrig varit min starka sida!
Keep your fingers crossed!

Oskarsgalan!

Hemma i Växjö igen efter en trevlig helg i Kalmar. Fredagen förgylldes av en fantastisk Kast- fest med underbara människor även om den tog slut tidigare än vad jag är van vid gällande Kast fester! Men lekar lektes, jag och Annabelle var värdelösa på musikquis och bål dracks! På lördagen var det melodifestivalen som gällde tillsammans med en kär vän och idag har jag ägnat mig åt spexrep för hela slanten. Roligt roligt som vanligt! Börjar äntligen få koll på rollen. Känns mycket bra!
Ligger för tillfället nerbäddad i sängen och försöker hålla mig vaken då Oskarsgalan börjar om någon halvtimma men känns som jag är på väg att ge efter för mina blytunga ögonlock trots att jag hade bestämt mig för att se galan i år! Varför måste den förbannade ceremonien vara så himla sent för? Okey jag vet att det sänds från USA, är inte helt borta även om jag numera har på papper att det inte finns nått där uppe! Men ändå... Dom hade väl kunnat tänka på stackars lilla mig här borta i iskalla Sverige som inte orkar hålla sig vaken såhär sent!

Kalmar, Ida is in the house!

Tjoflöjt alla glada! Befinner mig för tillfället i Kalmar stad, eller rättare sagt en bit utanför i föräldrahemmet, och förbereder mig för en fullspäckad helg, relativt i alla fall. Kvällen har förgyllts av ett spexrep med härliga människor och många skratt. Dagen har annars varit fylld med skola och bilåkning. Men helgen va det ju! Imorgon smäller det, KAST-fest vilket innebär en av de bästa festerna på året! Lördagen blir nog lugn med melodifestival på något sätt och på söndag är det spexrep igen + jobb men det försöker jag ignorera så länge jag kan.
Inget besked om ALV ännu så hoppet lever kvar. Tröttheten har hägrat i mig denna dag så snart blir det till att ge upp och gå och nana kudden, måste ju vara pigg imorgon!

Träning, våfflor och Bullbak!

Jaha måste erkänna att även om dagen började dåligt så har den slutat ganska bra! Lyckades fixa sängen med hjälp av min starka granne. Stackaren, han har fått lyfta både i och ur min madrass nu. Aja, monterandet av nya ben lyckades jag fixa själv. Hann även med att handla, en tur till simhallen för en timmes aerobic och sen bjöd Sara in sig själv på våfflor och paus från läsningen. Såhär på kvällningen fick jag helt plötsligt ett infall och satte igång med ett bullbak. Dagen har trots allt varit ganska bra!

Sängen med nya ben monterade av moa!
Bullbaket i full gång!
Och såhär blev de! Några är väl lite snea men men....
Imorgon bär det av till Kalmar för spex och skojigheter!

Drömmer mig tillbaka!

Astrid Lindgrens Värld i vinterskrud!

Jag ger upp!

Nu ger jag upp! Telefonsamtal med läkaren idag som konstaterade att eftersom jag inte hade någon hjärntumör så måste det betyda att min ihållande huvudvärk är "spänningshuvudvärk"! Jag bör ta kontakt med en sjukgymnast som kan fixa det och ändra på vad det som stressar mig! Om jag bara hade vetat och känt mig stressad så hade jag gladeligen gjort det doktorn lilla men eftersom jag är lugn som en filbunke och mår prima, om man nu inte räknar med min huvudvärk och yrsel som gör det omöjligt att koncentrera sig och jobba med något under en längre tid än 20 minuter, så är det lite svårt att göra sig av med "stressen". Antar att jag får "leva med det" precis som med allt annat som jag går till sjukvården för! Just nu känner jag för att ge upp, sluta och bara lägga mig ner på min säng och strunta i allt. Känns som ingen tror mig, inom vården i alla fall, jag känner mig hypokondrisk och med sprutfobi så är det inte nått jag känner ofta då jag undviker läkare tills jag är halvdöd i rädsla för de små nålarna. Va är vitsen! Orkar inte med denna huvudvärk som förstör allt! När jag gick och la mig var jag lycklig, vaknade av ett telefonsamtal från Mr doktorn och nu vill jag bara gråta. Jävla svenska sjukvård jag önskar att jag inte behövde jobba mer i Sverige så jag slapp ge några pengar i skatt till ett system som inte bryr sig!
Visst det kanske kan vara spänningshuvudvärk men inte beror det på stress i så fall och berätta för mig vart jag ska vända mig. Jag har letat sjukgymnaster i Växjö hela förmiddagen, med undantag av föreläsningen som jag ju inte kan hänga med på pga skallen, men antingen så är de inriktade på idrottsskador eller om de nu jobbar med spänningshuvudvärk så handlar det om att ändra sitt liv med samtal eller eventuellt akupunktur. Jag vill hitta någon som kan känna igenom min nacka och rygg och säga om felet kan sitta där i någon klämd nerv eller spänd muskel för i själva skallen sitter det ju inte. Varken någon hjärntumör eller psykiskt! Har haft det lugnare och känt mig lugnare de senaste 3 månaderna än på flera år!
I give up! Nu ska jag till och bli lite mer ledsen, frustrerad och arg genom att försöka få ur madrassen ur min säng på egen hand. Tror den väger mer än vad jag gör så är dömt att misslyckas! Kan egentligen sätta mig och lipa redan nu över min olycka! Behöver jag säga att detta inte verkar vara min dag? Förlåt för att jag är så pessimistisk idag men man måste får vara det ibland!
d

Äventyr i Vimmerby och Sagornas värld!

Hemma i Växjö väldigt trött men glad och förväntansfull efter en dag i ett vintervitt Vimmerby och Sagornas Värld eller rättare sagt Astrid Lindgrens Värld. Var där för att göra anställningsintervju för ett jobb i sommar och fick verkligen blodad tand. Nu är det dock bara att drömma och vänta på besked om mina drömmar ska gå i uppfyllelse eller om jag ska behöva vänta ytterligare ett år! Begav mig igår eftermiddag till Vimmerby och övernattade en bit utanför. Imorse begav jag mig in mot sagornas värld och ägnade ca 3 1/2 timma i ett underbart lyckorus. Vilken glädje och lättnad jag kände när jag klev utanför grindarna. Nu är det bara, som jag sa, till att vänta på besked!

Ger nu alltså bloggen ytterligare en chans och hoppas återigen på att jag ska lyckas komma ihåg att skriva. Har fått order av Kast's ordförande att skapa en blogg om spexrepen och allt som vi skådespelare hittar på under vårens gång så jag kanske kan komma ihåg att skriva här me då!
Nu ska en mycket nöjd och glad Ida krypa ner i sin underbart mjuka och varma säng och mysa med en bra film!

--- Ida's memoires --- Mitt i mina äventyr!

Skola, resor, hund och vardagsliv

RSS 2.0