Bostadslös

Nästa milstolpe på vägen mot USA, lägenheten är tömd och överlämnad till brors bästa kompis för ett halvår. Ganska sorgligt va det att se den tom och ekande. Idag åt jag lite lunch mitt på det tomma golvet, var lite som att sluta cirkeln. Exakt så gjorde jag för 2,5 år sen när jag fått nycklarna men möblerna ännu inte hunnit ikapp mig... Många tårar, skratt och minnen har det blivit i min lilla lya. Nu är det dags att rikta blicken framåt mot alla äventyr jag har att vänta i det stora landet i väst! Får bli en vecka i goda vänners lag (på deras soffor då jag är bostadslös) med avsked och möten med härliga pysar innan jag tar mitt pick å pack! 8 dagar kvar! =D
Over and out!

Hejdå till de bästa!

Sista Växjömysmiddagen med de bästa igår... Kommer sakna er så!

Avskedsfest och avsked

Då var det bara tre veckor kvar till Virginia, ja eller tre veckor å en dag. Jag åker trots allt inte förren på tisdagen. Har hunnit klara av ett slags Hejdå-partaj i lördags vilket var väldigt trevligt. Ett riktigt höjdarparty helt enkelt! =) Var en perfekt balans med härliga pysar, dans, lekar och upptåg. Kunde inte ha bett om en bättre avskedsfest. Ikväll blir det mer avsked, avsked på riktigt från de bästa i världen, eller delar av dom! Det känns väldigt sorgligt att säga hejdå till mina bästaste vänner och inse att våra 2,5 år här i Växjö är slut. Många minnen, skratt och skoj har det blivit. Kommer sakna er av hela mitt hjärta. Men nästa år ses vi i Finland! ;-)

Idag är det återigen uppsatsen och biblioteket som gäller... "det går långsamt fram men det går ändå fram". Får la se va det blir i slutändan...
Ove rand Out

Bara småpotatis kvar nu...

Slutligen verkar det mesta falla på plats inför resan och det känns ganska så rejält skönt med tanke på att det bara är 3 1/2 vecka kvar tills jag åker. Idag har jag varit och tagit den sista vaccinationen, av nån anledning va det tvunget att tas sådana trots att jag bara ska till USA och jag har slutligen fått mitt visum i min hand. Väldigt trevlig känsla måste jag säga! Nu är det bara småfix kvar att göra, sånt som går att improvisera sig igenom dan innan man drar i värsta fall. Imorgon har jag avskedsfest å sen så är det bara en vecka kvar i Växjö innan Jul, flytt, nyår och packande börjar... Spännande! =)
Over and out

Visum check!

Då sitter man och väntar på att tiden ska gå så att det bär av hem igen. Har varit på en snabbvisit i Stockholm för att slutligen få visum till USA. En dryg timmas väntan utanför ambassaden stampandes i snön, ungefär lika länge inne på ambassaden, fyra frågor å så va det klart. Känns så värt att åka till Stockholm för det men men nu är det äntligen klart å jag e lycklig. Nu är det dags att ladda för premiär av The Hobbit i natt!! =D
Over and out

Växjö tur och retur...

Ytterligare en dag har sprungit förbi och det är alltså ytterligare en dag närmare avfärd mot Virginia men först ska jag resa en sväng till Stockholm för att besöka den amerikanska ambassaden. Imorrn bär det av tidigt i ottan och jag ber till gud att flyget går eftersom jag bokade min resa innan naturen bestämde sig för snöstorm. Men det ska nog gå bra. Någon tur ska jag väl ha under hela den här resan, fast det kanske inte börjar förrän jag lämnar landet! =P Idag har pappa och jag gjort en ytterst trevlig resa till Växjö tur och retur för att hämta ett papper som jag var tvungen att ha imorgon och som ingen kunnat skaka fram åt mig tidigare. Lyckan var total när jag äntligen hade den i min hand kan man säga! Lunch på Kristinas blev det också, inte illa egentligen. Sen bar det av hem till datorn, uppsatsen, knähund, knäkatt och mängder av snö!
Over and out!

C-uppsats... tjohej, nej!!

Idag är det inte Virginia och utbytesstudier som får min fulla uppmärksamhet utan den kära uppsatsen som väll egentligen borde vara klar innan jag lämnar landet. (något jag tvivlar stort på dock!) Befinner mig hos föräldrarna i ett juligt och mysigt Krankelösa! Nenya är överlycklig över större springyta och så kattungen som hon verkar ha saknat. Är mer tveksam till Nimas förtjusning däremot, kan inte vara skoj att ha en hund jagandes efter sig hela dagarna. Man kan sammanfatta det hela såhär, Nenya kom och Nima gick ut. Hon har annars sin självklara plats framför brasan, den lilla tjockisen, utom när jag skriver uppsats för då är det tydligen väldigt bekvämt i mitt knä. Är det inte knähund så är det knäkatt... eller båda delarna, konkurrensen är hård här i huset. =P Varje gång jag verkligen kommer igång med uppsatsen blir jag helt överväldigad av alltsammans och så kommer den där förlamningen och stressen krypandes å jag flyr så fort jag kan in i andra måsten. Därför är det bra å vara här och inte kunna göra så mycket annat än å stirra på grejerna i alla fall. Det har även varit skönt att ha pappas hjälp på nära håll och få äta mammas goda kalops!
Over and out!

1 månad kvar!

Idag är det exakt en månad kvar tills att jag tar mitt pick och pack och beger mig mot Richmond Virginia. För att vara mer exakt så är jag redan på väg om en månad. Jag är ungefär en timme från Reykjavik där jag ska byta flyg mot Boston. Har äntligen fått en tid på Ambassaden i Stockholm så nu börjar det hela faktiskt kännas verkligt. Snabba ryck till Stockholm blir det alltså nu för intervju på tisdag! =) Smolket i bägaren är återigen Internationella relationer på Linneuniversitetet som inte kan göra ett dyft rätt och därför fortfarande har ett papper som jag behöver. Det kanske ska tilläggas att dom fick det i tisdags men inte har fått tummen ur å skickat orginalet till mig... Ingenting kan tydligen gå smärtfritt på denna resan men löser sig förhoppningsvis i slutändan även om det måste va blod, svett och tårar innan det sker. Jag måste säga att jag uppskattar det hela bättre när det är ett spex i slutet av alla tårarna! Det känns som om alla dagar bara springer förbi mig och jag hinner inte med allt jag borde, måste och vill göra! Vart denna höst tog vägen är för mig en stor stor fråga! Nu ska jag i alla fall packa för hemfärd till Kalmar och mammas nybakade lussekatter i några dagar. Over and out!

--- Ida's memoires --- Mitt i mina äventyr!

Skola, resor, hund och vardagsliv

RSS 2.0