Fullmoon canoe och brasiliansk film, här händer det grejor!

Sitter på biblioteket och pluggar för nästa veckas prov så det känns som ett bra tillfälle att uppdatera bloggen lite med info om veckans påhitt. Största delen har varit vardag å vardagslunk. Skola, plugg, middagar i Shafers och träning men lite skoj har minsan hänt me. I onsdags var jag och Jay på Fullmoon Canoe med skolans utomhussport sektion eller vad man nu ska kalla dom. Vi paddlade helt enkelt kanot i månskenet vilket va läskigt i början, mysigt i mitten å kallt i slutet. I det stora hela en väldigt skoj å härlig upplevelse. =) Men måste säga att jag tyckte det var något mörkt när vi började projektet, pannlampa till trots. Som tur va så vande sig ögonen. Blev även övertalad att prova på fler saker i framtiden så på måndag ska jag prova på klätterväggen i gymmet. Intressant händelse nummer två denna vecka var filmkväll med brasiliansk film. Har aldrig sett en film på portugisiska förut så var rätt intressant, tursamt nog hade den engelsk undertext annars hade det nog varit svårt att hänga med. Nästa film blir på svenska har jag bestämt. Det måste ju vara rättvist. Det var en kort update, nu ska jag fortsätta plugga för måndag å tisdags båda prov å lyckas motstå Elenas och Jays tjat om att jag ska följa med till Washington ikväll för att gå på David Guetta konsert. Jag har verkligen inte tid men dom jobbar metodiskt och jag är rädd att min viljestyrka börjar vackla. Önska mig lycka till!
Over and out

Vår eller vinter, kan vädret bestämma sig?

Jaha då snöar det som bara den utanför fönstret igen. Vädret här i Virginia verkar inte kunna bestämma sig för om det ska vara vår eller vinter, ja till å med om det ska vara sommar eller vinter. Det är lite Sverigevarning över det hela, där man ena stunden gläds åt vårsolen å tanken på att vintern nog är över för att i nästa se ut genom fönstret å svära åt ett nytt snöoväder. Skillnaden är dock att här så är det inte hopp mellan vår å vinter, utan som jag sa, mellan sommar å vinter. Ena dagen promenerar man runt i linne för att i nästa stund klä på sig så man liknar en michelingubbe alá Sverige. Förra helgen promenerade jag svettandes till affären med Jay och Elena i bara t-shirt för att på vägen hem överraskas av värsta monsunregnet. Jag var dyngsur när jag väl kom hem. I går pratade vi om att det var riktigt varmt på vägen hem efter kvällens middag å att våren nog va på väg, idag så öser snön ner. Ja den öser verkligen ner, ni vet sån där snö med gigantiska flingor i sådana mängder att man knappt ser ut genom fönstret, sån snö som gör en lycklig i november men väldigt irriterad och arg i mars å som tvingar ut mamma med snöslungan varannan timma. Vi får se va som händer under morgondagen då skolorna här stänger för minsta lilla snöflinga. VCU brukar dock hålla öppet även om det står klart att amerikaner inte kan köra bil i snö!
Over and Out

Liten hälsning till mormor och morfar!

Då jag inte kan skriva några sms till Sverige för tillfället med mitt fåniga amerikanska abonnemang så får det bli ett meddelande/ hälsning här istället. Mamma berättade om operationen på tisdag så jag vill mest önska lycka till och säga att jag tänker på dig mormor! Det kommer säkerligen att gå jättebra! Hoppas livet leker därhemma för världens bästa morföräldrar!
Kramar till er båda!

Vardagslunk å svenska köttbullar!

Tillbaka i vardagen och tiden springer förbi mig alldeles, alldeles för fort för min smak! Jag tycker nog allt att den borde sakta ner lite och låta mig få njuta bara lite mer av alla underbara påhitt här i USA. Förra veckan var ett virrvarr av härliga vänner och roliga påhitt, ja å ett prov på måndagen fast det förträngde jag rätt bra när jag väl klarat av det. Vi brukar spendera de flesta kvällarna på Shafer Court Dinning hall (Matsalen) där vi i timmar kan sitta och filosofera, skämta å må allmänt bra ihop tills vi slutligen orkar gå hem.
I helgen lagade jag äkta svensk husmanskost till mångas förtjusning. Har aldrig stekt så många köttbullar samtidigt i hela mitt liv. Vi hade mat för ett helt kompani då en italiensk tjej, Elena, lagade italiensk mat samtidigt. Köttbullarna var mycket populära men den svenska snapsen gick inte hem riktigt lika bra. Jag hade rätt roligt åt allas miner dock. Igår var vi iväg och bowlade med Global Educations Office riktigt skoj, innan jag rundade av med salsa och the Hobbit som vi invaderat Wagner och Jays vardagsrum för att se då det har en tv och är fritt från högljudda britter. Dom är väldigt härliga men ibland kan det vara svårt å höra vad man tänker hemma i vår lägenhet. 
Nu är det dags för en ny dag och nya äventyr igen! 
Over and out! 
Köttbullar i mängder...
 
Några av pysarna jag hänger med här: Från vänster: Tommy, Ayana (Min fadder) och Jay
Bowling, Marie och Jay
Bowling
Sarah från Global Educations Office
Jay
 
 
 
 
 

En bild säger mer än tusen ord...


sen 

 
 
En vecka, Florida, Orlando, Universal Studios, Sea World, Disney World, Miami Beach... Jag kan inte ge en rättvis bild av hur otroligt fantastiskt jag har haft det denna vecka! Därför tänker jag inte försöka. Det räcker med att ni vet att det har varit obeskrivligt. Fortfarande nyfikna? I maj har jag nog hunnit smälta det hela och kan ge en bättre beskrivning! =P
 
Dreams Come True 
 
 

Florida!! =)

Springbreak (vårlov), Florida, Orlando, Universal studios, Sea world, Disney World, sol, värme och bad... eller vänta stryk de två sista föresten för än så länge så har det varit rätt kallt här i Orlando. =P Jag har med min vanliga tur tagit med mig delar av Virginias väder hit ner till Florida och vi har snällt fått traska runt med tröjor och jackor sen vi kom i fredags. Jobbigt då vi alla optimistiskt packat somamrkläder. Imorgon ska det bli varmare dock och tisdag ska, enligt väderleksrapporten, bjuda på upp emot 27 grader så får kanske använda shortsen då i alla fall. I fredags packade vi jublandes våra väkor och begav oss med flyg mot Orlando i Florida och en veckas lov, ja vi flög ironiskt nog norrut först till Ohio innan resan gick söderut och vi landade i ett soligt men något kalt Florida. Gårdagen spenderade vi på Universal Studios, en nöjespark med alla möjliga och omöjliga attraktioner och påhitt med film som tema. Min absoluta favorit var, såklart nörd som jag är, Wizarding wolrd of Harry Potter där vi fick besöka Hogwarts och Hogsmede samt äta på den Läckande kitteln. Det pirrade rejält i magen när jag klev in i Hogsmede och såg hogwartsexpressen och jag fick anstränga mig för att verka lugn och cool inför mina medresenärer och alla barn å inte hoppa jämfota av lycka och upphetsning. Vi fick oss en omskakade och magisk resa genom Hogwarts marker, slogs mot jättesåindlar och drakar samt spelade quiddich i den mest omskakande och imponerande simulationsåktur jag någonsin varit med om. Vi pröva på flera andra simulationer me som visserlugen va bra men efter Harry Potter så var det småpotatis. Man var verkligen en del av världen och jag va livrädd halva tiden och rätt skakis när man klev ur. har aldrig besökt en liknande nöjespark tidigare! I was blown away! Idag valde vi, utmattade som vi var, att besöka en av de många outlets som finns här. 8 timmar senare, något fattigare, tre converse (två till syrran skall jag påpeka), några tröjor, ballerinaskor mm rikare och mycket glade lämnade vi kompexet. Imorgon skall vi bege oss mot akvairernas akavarie Sea World! =P Skall bli mycket spänannde och på tisdags är det dags för Disney World, platsen för barn i alla åldrar! jag räknar självklart in mig själv där...
Nu är det dags för sängen så jag är pigg, vaken å redo för alla äventyr imorgon!
Over and out!  

--- Ida's memoires --- Mitt i mina äventyr!

Skola, resor, hund och vardagsliv

RSS 2.0