Tiden flyger fram!

Criminal minds myser (om man nu kan kalla det mys med mord och otäckheter)  och pratar med min käre tysk. Funderar på om jag ska ta och nana sängen snart. Dagen har varit fylld med massa göromål... ringt samtal för att ordna upp mina klanterier, argumenterat med vårdcentralen, städat lägenheten, föreläsning, träning och våffelmys med Jenny. Vilken dag och morgondagen blir lika hektisk! =) det är vid  sådana här tillfällen som man känner att man lever!
Just nu är livet ett virrvarr av skojigheter och saker att göra. Skönt att inte sitta still och göra nada. Har varit i Tyskland två gånger inom loppet av två veckor. Jag som inte varit där innan mer än kört igenom på väg till Paris. Syster yster tävlade i VM i Disco dans med sin grupp och kom 12. Det var en stolt syster som kom hem till Sverige i måndags förmiddag och tog tag i den nya veckan. Nu har redan halva veckan gått och tiden bara flyger fram. Snart helg med audition, kastfest och annat skoj, sen tentavecka och så kommer min käre tysk hit. Ska bli roligt att visa honom runt och ses igen fast vi pratar nästan varje dag så är det lite tomt när man bott ihop. Frågan är väl bara hur vi ska lyckas få plats i min lilla lägenhet med mig, Nenya, honom och hans kamerasaker. Ojojoj...

11 september

Sista dagen i Tyskland, den 11 september 2011 och tio år sen terrorattackerna i New York. Tittar på tv och minns vas jag kände och gjorde den dagen. Hade precis kommit hem från stallet med Lisa och fastnade framför tv:n och såg när tornen föll. Tror det var en repris som spelades upp, liksom det gjordes hela dagen för klockan måste ha varit minst 18 på kvällen. Sedan satt man framför tv:n hela kvällen. Det var ganska svårt att förstå vad som hände när man var 11 år.
Båten mot Sverige går klockan 15. Mathias lagar mat och låter mig inte hjälpa till, sicken gentleman hehe. Ska bli skönt att komma hem igen även om det har varit toppen här och skönt att komma bort från allt verkligt ett tag. Men blir jag kvar på ett ställe för länge så blir ju undertecknad rastlös så är dags att ta sig vidare i livet och känns som jag är redo nu. Vet vad jag vill, ska och nu jävlar kör vi! Livet leker, fri som en fågel!

Snart bär det av tillbaka till verkligheten...

Har precis sett klart Sagan om konungens återkomst! Hela trilogin avklarad under en härlig Tysklands visit. Imorgon bär det av tillbaka till Sverige och verkligheten, 6 timmar båt, 3 timmar bil och sedan är det dags att ta tag i livet och allt som det för med sig. Fast blir inte för allt för länge då det bär av mot Tyskland även nästa helg men i lite andra sammanhang. Systra mi tävlar i VM i discodans och det föll sig inte bättre än att det är kommande helg. Blir alltså ytterligare en tripp till detta land inom en vecka. Denna dagen har vi spenderat i bil och sedan på besök i Sachsenhausen, ett koncentrationsläger nära Berlin. Vill inte påstå att det var roligt men nyttigt och intressant.
Imorgon bär det alltså av tillbaka till Sverige igen. Har varit fyra härliga dagar fyllda med äventyr och skojigheter tillsammans med min käre tysk. Igår var vi hemma hos Mathias kompis och grillade och efter några öl så kom samtalet faktiskt igång på engelska så till och med jag kunde delta. Blev lite småfull på någon konstig tysk dricka som Mathias trodde var likt Cider (var inte det minsta likt) och var vaken till ca 5 på morgonen. Var väl inte den piggaste när vi skulle upp och iväg denna morgon. Nu blir det snart lite nattamat, kebab, som jag tydligen bara måååste smaka och sen snart bädden så man är lite vaken under morgondagen. Måste försöka låta flitens lampa lysa under morgondagens båttur då jag knappt öppnat mina böcker på hela veckan. Vill inte riktigt lämna Tyskland och vakna upp igen men samtidigt ska det bli skönt att komma tillbaka till vardagen igen och försöka leva livet lite i Växjö och Sverige med.

Tyskland

Fredag, snart har en vecka passerat förbi bara sådär utan att man egentligen hunnit blinka. Läskigt vad tiden kan gå fort, och samtidigt lite skönt att den passerar och fortsätter gå oavsett vad. Kvar i Tyskland, idag har vi varit på Rostock Zoo och solen bestämde sig för att förgylla dagen med sin närvaro. Såg många fina och intressanta djur, både lejon, elefanter och kaniner. Hemma hos Mathias igen, nu blir det Die Hard. Kan ju inte bryta mina göra-slut-traditioner ens när jag är i utlandet. Blir några rundor av "jippiekayyey Mother fucker" innan jag går tillbaka till några fåniga tjejfilmer igen. Lite dödande av skurkar så mår man bra igen! Två dagar kvar utomlands innan turen går tillbaka till Sverige och tyvärr måste jag förgylla Kalmar med ett besök på måndag för återlämnande av bil, möten och andra måsten men först blir det Växjö och skola.
Over and out!

Håll om mig

Upp och ner, rätt och fel, jorden snurrar och jag kan inte sitta still. Det liksom kryper i kroppen och jag vill springa bort bort från allt. Varför frågar jag mig, varför vill jag skrika, Varför allt? Varför bryr jag mig? Varför kämpar man ibland? Varför litar jag, drömmer jag och längtar jag? Men så mitt i jordens allt snurrande så stannar det liksom upp. Det blir lite lättare, lite lättare med allt ändå och svaret stavas vänskap. Är i Tyskland. Denna veckan eller snarare helgen har gjort mig smått vimmelkantig men ska nog se till att landa på alla två benen förr eller senare igen. Lyckan är vännerna som står runt omkring mig och som gör mig lätt och fri i hjärtat och själen igen. Är på besök hos min käre tysk.
Rostock, Tyskland, Spännande, Äventyr!
3 timmar bil, 6 timmar båt och så var jag här, lycklig och fri.
Idag har jag fått svindel i ett högt torn, gått runt i staden, pratat om allt och fajtats med mina tankar.
Tror det alltid finns hopp för lycka och alltid hopp för allt. Kommer inte ge upp någonting för sådan är jag inte!
Lycka och frihet, Kärlek och vänskap det har jag och det är allt som betyder någonting! Ni betyder allt!
Tack!

”Som hav utan land
Som ett fartyg långt från hamn
Kände jag mig när jag träffade dig, som ett vågspel på en strand! 
Men nu känns det bra, du fick rätt i det du sa.  
Ger jag dig tid, blir jag en del av ditt liv!

Håll om mig, låt mig få vila på din arm
Känna den eld som brann 
Jag vill så gärna stanna kvar stanna, stanna ett tag.
Medan natten blir till dag.
Håll om mig, du vet jag äskar dig!

Som is i mitt blod
Som en  mening utan ord 
Tomheten är när du inte är här, som ett eko du jag tror
Inatt är du min, mera nu än någonsin
Ge mig din tid, vill bli en del av ditt liv 

Håll om mig låt mig få vila på din arm 
Känna den eld som brann 
Jag vill så gärna stanna kvar. Stanna ett tag 
Medan natten blir till dag 
Håll om mig, du vet jag älskar dig. 

Håll om mig, du vet jag älskar dig!”


(Minns du Sandra? Den våren var lycka! Älskade vän, saknar dig ;-D )

--- Ida's memoires --- Mitt i mina äventyr!

Skola, resor, hund och vardagsliv

RSS 2.0