Börjar räkna ner nu...

Funderar på om jag ska börja räkna ner... det gjorde jag förra året! 4 dagar kvar sen så är det dags! Tisdag, onsdag, torsdag, fredag sen så lööördag! Hjälp! Förrå året var jag nervös och pirrig. I år är jag nog mer rädd. Känner att jag inte alls hinner med här. Tiden springer iväg med mig! Monologen börjar dock fastna. Har tragglat idag, sången vet i faan hur det går med. Men jag improviserar väl. Kan inte göra så mycket mer åt det just nu i detta läget! Dagen har varit låång och jag har varit trött! Men den fick ett bra avslut i alla fall!

Var hemma hos Lena alldeles för länge igår så idag var jag ganska trött. Dessutom skulle jag jobba så blev ingen föreläsning. Jobba som sagt på Coop från halv ett och det gick bra. Var trevligt, sen handla jag och gick hem för att fortsätta traggla monolog. Sången gav jag upp efter morgonens försök. Får sjunga den nån gång per dag och hoppas att det löser sig på plats. Har fruktansvårt ont i axlarna och ryggen. Ingen aning om varför. Vad har jag gjort egentligen? Nån som vet och kan upplysa mig? Tas tacksamt emot.

Avslutningen på denna kvällen var dock glädjande och nu är jag ändå Lycklig trots alla motgångar. Har pratat med bästaste Mattias. Alltid lika trevligt och jag blir alltid lika glad av att prata med den pysen. =D Tänka sig att vi bara känt varandra i två år? Känns som så mycket längre! Till dig kan jag verkligen säga "Va det är bra att jag har dig" och det är så himla sant. Vilken himla tur att jag gjorde praktik där jag gjorde. Samtalet lugna nerverna och muntra upp mig. Dessutom redde det nog ut lite tankar. För det blir så himla mycket klarare när du säger det på det sättet. Mycket klarar i skallen nu! Man tackar! Skulle ha snackat med dig i mars typ! ;-)

Tråk dag nummer 1!!

Vilken förpillat tråkig dag som jag har haft idag som idag,idagidagidag. Japp bara en massa plugg och monologträning samt sångträning som inte precis gett nått. Eller jo... Andy skicka en transponerad version av kareokesången jag har så nu kan jag i alla fall öva till den även om det kommer vara missledande på lördag om jag bara kunnat öva till den! Jaja... Har väl promenixat en del också men det gör jag ju varje dag numera! Blir mycket promenader både med och utan vovve! Ikväll är det dock filmmys hemma hos Lena som stundar med några underbara filurer! Mina älskade spexare! Dessutom visar de ju Wallander på 4an med Claes -Göran i en av rollerna så den måste jag ju se!

Ensam!

Känner mig ensam ikväll! Vill bara ha människor runt omkring mig just nu och när jag inte har det så känner jag mig ensam. Hatar att vara själv. Vill ha folk runt mig, närhet och kärlek. Det blir en sån kontrast...
Ikväll VS Igår!

Sittning tjohej, vilken grej!

Dagen efter kan man väl säga...dagen efter Kastsittningen! Eller rent tekniskt så slutade den ju idag, för några timmar sedan. Var en fantastisk kväll/natt/morgon med härliga människor. Det hans med mycket lekar, tal, sång och dans. Dessutom härliga mysiga samtal med mysiga och härliga personer. Tänk va mysigt det kan vara att sitta på ett fönsterbläck. <3

Dagen började och slutade bra så kan ju egentligen inte klaga men det tänker jag göra lite ändå. =P Dagen började som sagt bra med mys och hemmaspa innan jag cykla till dansinstitutet och hämta en gitarr hos mammsen. (syrran tävlar i sm i helgen så håll tummarna nu!) Sen kom underbara Sandra och vi försökte spela in lite komp till låten vi skulle sjunga på kvällen. Gick inge vidare kan jag väl inte dirket påstå men det löste sig trots allt. Som allting alltid gör någon gång. Måste verkligen öva på att byta mellan ackord. Men anser mig ändå ganska duktig med tanke på hur lite jag faktiskt har spelat.
Aja sen blev det tyvär tråkigare för när jag skulle cykla iväg så hade någon stulit min cykel! =( Blev helt paff och ganska förstörd eftersom jag för det första inte hade förväntat mig det där och då och då kan jag verkligen inte tänka klart. Sedan kände jag nästan inte för att åka ner och gå på sittningen men Sandra, älskade Sandra övertygade, trösta och hämta mig. <3

Kvällens festligheter blåste bort min bekymmer och när jag gick hem var jag lycklig igen. =D Fick sällskap på promenaden hem av Jonas. Mycket trevligt som alltid. =D Fast vet inte om filosofi är min grej klockan fem på morgonen när jag är alkoholpåverkad. ;-) Var helkass på det när jag var nykter klockan ett på dagen i ett stekhett klassrum i Båstad. Vi skulle ju äta tårta efter att den kursen va slut, va hände med det Pernilla. Det får vi ta igen. ;-) Aja promenixen var mysig och trevlig i alla fall! Tack! =D

Jaha denna dagen då? Den har hittills varit lugn med film och promenader. Försöker att hindra tankar från att poppa opp i skallen och stöka till. Är väl egentligen ganska filosofisk av mig bara det att jag har mina egna filosofier och orkar inte lyssna på dom där snubbarna som tänkte konstiga tankar för 2000 år sedan. Jag funderar bara över en massa frågor som jag aldrig hittar svar på. Borde jag ge upp? Vad vill jag? Varför tar jag åt mig saker hela tiden? Vad tänker alla andra? Frågor... utan svar! 

Nu vill jag vara omgiven av underbara spexare igen och lite kladdkaka hade inte suttit fel det heller. 
Dagens Tack går till alla underbara spexare som gjorde gårdagen så fantastisk. Dessutom ett extra stort tack till Sandra för att hon alltid finns där, tröstar och alltid går att prata med om allt. "Du är den bästa vän jag fått prinsessan ifrån Camelot". Även Jonas får ett extra stort tack för att han förgyllde promenaden hem med sin härliga personlighet. =)

Kramar!


Hela ensembeln i

Va det är bra att jag har dig.
Utan dig vore jag inte mig!
Hoppas att jag alltid dig har kvar.
För du är det finaste jag har.

 

Hjälp!

Sökes!!!!! Någon som kan och vill såklart transponera ner en låt ett halvt tonsteg!! Även någon som kan spela igenom denna låt några gången och peppa upp mitt självförtroende inför nästa vecka för det är nog nere i botten just nu!

En vecka kvar! Jag börjar få panik! Just nu önskar jag att jag hade lyssnat bätter på gehörs och musikteori lektionerna i gymnasiet samt att jag hade orkat hålla fast och övat mer på piano och gitarr. Men det kan jag väl inte göra så mycket åt nu längre. Känner att jag inte alls är beredd inför nästa vecka. Har velat så mycket fram och tillbaka över sånger och monologer att jag nu inte alls har förberett mig. Dessutom har jag haft andra saker att fokusera på. Jag ångrar inget av det jag gjort men kan ändå inte låta bli att känna att jag svikit mig själv eftersom jag när jag sökte lovade mig själv att jag skulle ge 100 % annars är det ingen vits! Nu vet jag inte om jag kommer kunna göra mig själv rättvis utan jag kommer snarare svika mig själv och det jag vill stå för. Att alltid gå in med 100 % i det jag tar mig för!!

Har tråkigt och då tänker jag för mycket!

Usch vilken tråkig dag detta har varit! Har verkligen inte gjort en enda vettig sak idag. Eller jo... va på föreläsning imorse. Fast tycker inte att denna kursen är intressant för fem öre så orkar tyvär inte lyssna. Sen kom jag hem och det blev en riktig långpromenix på Svinö med Nenya! Blev en mysig tur med mycket lek och spring så nu snusar hon sött i soffan bakom mig. Har även tagit mig en promenix på egen hand för att rensa tankarna lite. Usch va tråkigt mitt liv är just nu utan spexet. Hoppas det inte fortsätter såhär då kommer jag för tusan bli en deppig tråkig person och det vill jag ju inte!

Funderar så mycket när jag är ensam och det är jobbigt värre för mitt stackars huvud! Det är därför jag föredrar när jag har fullt upp och en massa folk runt mig eller egentligen räcker det med en enda person att prata med eller nått litet att göra. Har varit lyckosam i vår, jag har haft folk runt mig som gjort mig lugn och glad. Nu sitter jag här och blir stressad och orolig och tänker för mycket! Inte bra för mitt huvud!

Alla tankar far runt runt och gör mig helt stirrig. Tror nästan det får bli en promenix till för att lugna tankarna. En och en halv vecka kvar till audition och jag vet faktiskt inte om jag ska åka. Har inte hunnit fundera över det för fem öre känns det som och vill verkligen inte åka dit och floppa. Men jaja man ska inte klaga. Har själv satt mig i denna sits så får själv ta mig ur den.

Nu blir det mer tråkande och tänkande gissar jag!

Kraaaamar på alla!

Fast i 24 träsket!

Nu är denna dagen snart över... En dag närmre sittningen på fredag som jag längtar så mycket till! Inledde dagen med ett seminarium om hedersvåld. Inte det roligaste jag gjort men det flöt ändå på ganska bra. Tycker det är jobbigt med seminariumen för att det är mina egna åsikter som blir attackerade och kritiserade av andra. Jag anser att alla har rätt att tycka vad de vill och man ska inte attackera och ge sig på en annan persons åsikter. Man kan lägga fram sina egna som motargument men att direkt kritisera det  någon anann säger ärlite fel tycker jag. Eller jag som tar åt mig allt mår dåligt av det i alla fall och det gör mig rädd för att öppna munnen på seminarierna  numera.

Efter den trevliga timmen, jag spenderade till större delen tyst, så begav jag mig till Giraffen för att jobba på Coop. Utbildning inför sommaren. Hade tre väldigt trevliga, lärorika och roliga timmar. Fantastiskt trevliga arbetskamrater, omväxlande uppgifter och väldigt intressant. Kommer att trivas som fisken i vattnet under sommaren. Kunde inte ha fått ett bättre jobb. Precis lagom timmar, lön och underhållande uppgifter. Förutom Coop ska jag jobba för pappa, umgås med kusinerna och vänner. Kommer bli en mycket bra sommar!

För tillfället har jag återigen fastnat i 24 träsket... är beroende igen! Hmm... får flashbacks till förra våren då det var 24 maraton på tv400. 24 timmar om dygnet i en vecka. Gissa vem som satt framför dumburken konstant! Ida Erika Gustafsson... från det att jag kom hem från skolan till jag dråsade i säng runt tvåtiden. Sen upp igen vid sex för ett avsnitt innan skolan drog igång. Hade för fasen abstinens efter den veckan!
Hoppas jag inte fastnar i samma fälla. Men denna gången har jag bara två säsonger att kolla på. Just nu kollar jag på samma säsong som när jag förra året skrek rakt ut "Han kommer dööööö" och Niclas bara skaka på huvudet och sa "men Ida det finns ju för fan en säsong till!"

Jaja får väl skaka vett i huvudet och ta ut min lilla Nenya på promenad!! <3 Hmm... vem ska få dagens tack? Kanske de trevliga pysarna på Coop! Japp så får det bli!

Kraam på er alla. Lämna gärna en hälsning till mig så lyser ni upp min dag!

Kladdkaka mums!!

Jaha söndag, långa söndag, tråkiga söndag... Igår var jag hemma hos Anna och kollade på det gamla Arthur spexet tillsammans med en hel massa spexvänner. Det var roligt att det inte bara var skådespelarna utan andra me. Var lite orolig för att jag skulle förlora kontakten med alla nu när spexet är över men det verkar snarare som jag kommer närmare alla! Något som glädjer mig! =D Det gamla spexet då, tja det var roligt och intresant att se på men tycker nog ändå att vi gjorde det lite bättre. Vi hade starkare och tydligare karaktärer och oligare musik. Fast kanske var den musiken jättepoppis 2001. Det är ju trots allt nio år sedan och om vi ser vårt spex om nio år så kommer vi nog skratta gott åt vårt musikval och våra kläder me! Tänk när det har gått tio år! Undrar hur livet ser ut då? hehe... konstig tanke!

Idag har jag varit ute på en promenix och sedan kollat på 24. Bakade en god kladdkaka innan jag körde ut för att skjutsa syrran min till dansträningen. Blev lite stressigt för hon var inte färdig när jag kom dit men vi ann in i tid i alla fall. Väl framme fick vi reda på att träningen flyttats så nu sitter jag här hemma och väntar på att köra bort henne till Dansinstitutet istället och sen skjutsa hem henne. Jag som hade tänkt mig en lugn kväll med mycket 24 och sen Wallander och Kladdkaka. Nu ändras planerna lite men det blir fortfarande Wallander och kladdkaka.

Finns det något bättre än kladdkaka egentligen? Nej tror inte det. Det är nog det bästa för att muntra upp mig en grå och tråkig dag. Japp... finns några saker som verkligen gör mig glad: kladdkaka, trevligt sällskap, en kram och kanske hmm möjligtvis schweitzernöt chocklad eller Blåbärspaj. Ja fast kladdkaka är nog ändå bäst, det och kramar står helt klart högst upp på listan över saker jag gillar!

Saknar kramar och närhet. Det jobbigaste med singellivet och det bästa med att vara i ett förhållande är närheten som man får automatiskt och tar så för givet. Men det kanske är en vanegrej!
Hur som helst nu ska jag kolla mer på 24 och kanske laga lite mat! 

Man ska aldrig säga aldrig!

Nu är det tre dagar sen vi stod som på scen och gjorde en sista fantastisk föreställning av Legenden om Arthur - ett spex med drag i! Att dagar kan kännas så långa när man inte har något planerat längre! Har känt mig väldigt tom och ledsen. Vill inte att detta ska vara över för det har varit den mest fantastiska våren i mitt liv. Har haft så roligt varje dag trots att det ibland varit tungt och jobbigt! Men nu börjar en ny tid då jag ska njuta och ta vara på de vänner jag fått. Vilka fantastiska människor det finns i världen och det är ju otroligt att så många samlades på samma plats under precis samma tid.

Funderar över hösten och framtiden! Vad händer i mitt liv? Vart vill jag?
Två veckor kvar till audition i Bjärnum nu... Har ingen aning om hur det kommer gå! Floppar väl igen. Hade bara velat att det skulle gå bra även om jag vill gå i Växjö till hösten. Bevisa för mig själv och alla som inte trott på mig att jag kan! Om det blir Växjö kan jag vara kvar i Kast, jag kan vara med i höstproduktionen och nästa års spex! Vet inte alls vad jag vill just nu... Jag bara drömmer om saker jag inte kan få eller upnå känns det som! Fast samtidigt ska man väl inte ge upp och man ska aldrig säga aldrig för man vet inte vad som händer. Saker kan ändra sig på en minut. Det har jag definitivt märkt denna våren! Så jag tänker nog fortsätta drömma, fantisera och låtsas så länge det gör mig mer lycklig än olycklig! <3

Man ska aldrig säga aldrig.
Du vet inte vad som sker.
Man ska aldrig säga aldrig.
Livet tar och livet ger...

Håll om mig! <3

”Som hav utan land
Som ett fartyg långt från hamn
Kände jag mig när jag träffade dig, som ett vågspel på en strand!
Men nu känns det bra, du fick rätt i det du sa. 
Ger jag dig tid, blir jag en del av ditt liv!

Håll om mig, låt mig få vila på din arm
Känna den eld som brann
Jag vill så gärna stanna kvar stanna, stanna ett tag.
Medan natten blir till dag.
Håll om mig, du vet jag äskar dig!

Som is i mitt blod
Som en  mening utan ord
Tomheten är när du inte är här, som ett eko du jag tror
Inatt är du min, mera nu än någonsin
Ge mig din tid, vill bli en del av ditt liv

Håll om mig låt mig få vila på din arm
Känna den eld som brann
Jag vill så gärna stanna kvar. Stanna ett tag
Medan natten blir till dag
Håll om mig, du vet jag älskar dig.

Håll om mig, du vet jag älskar dig!”

Kärlek!!

Vid den här tiden för ett år sedan så hade vi precis spelat klart vår musikal och skivan skulle spelas in. Det var ganska exakt en månad kvar till studenten och vi grät nästan varje dag! Jag var säker på att jag aldrig skulle träffa en grupp människor som skulle kunna betyda lika mycket för mig som mina 16 ”systrar” och ”bror”. Vi hade växt ihop till en stor familj och upplevt blod svett och tårar ihop. Sommaren fylldes med jobb och det var först i början av september som jag insåg att Apelrydslivet var över. Hösten var grå och mörk i många avseenden. Jag kände mig inte hemma i Kalmar. Jag kände ingen och jag saknade min ”familj”.  Men så kom våren och jag bestämde mig för att ta tag i livet igen…

Som av en slump såg jag en kväll en lapp om Kalmarspexet och att de sökte skådespelare. Jag tänkte att hur stor är chansen att man kommer med det finns ju så många studenter i Kalmar men sökte ändå mer information om föreningen Kast och skickade in mitt intresse. För första gången fick jag den roll som jag verkligen ville ha, Arthur. När de sa vad det var spexet skulle handla om så började jag fantisera om att spela rollen. Så när telefonen ringde och de sa vilken roll jag skulle spela så fick jag anstränga mig för att inte hoppa högt av glädje.

När repetitionerna satte igång märkte jag snabbt vilket fantastiskt gäng vi var. Jag kände mig så omtyckt och behövd. Vi kämpade ihop och vi har nått vårt mål för hela spexet är otroligt. Alla är värda tio miljoner guldstjärnor i kanten tycker jag. Och jag har fått ångra de tankar jag hade för ett år sen för jag kan visst älska en grupp lika mycket, om inte mer. Fast på ett annat sätt såklart! Här är det de bästa vänner jag någonsin haft!

Annabelle
: Lilla söta Annabelle som är så fantastiskt omtänksam och snäll.
Lena: Som gör mig så trygg på scen för jag vet att vad som än händer så löser vi det. Så omtänksam och stöttande även när hon egentligen inte orkar.
Veronica: Som alltid gör mig så glad och uppåt. Är så fantastiskt duktig och en klippa när man än behöver henne.
Malin: Mys-iga Malin som är så vacker, snäll och omtänksam. Clifford är en lycklig hund som har henne till matte.
Kristina: Mitt första intryck av Stina, från teaterfestivalen i Gislaved jag tror det var 05, var att detta är en otrolig och snäll tjej som jag skulle vilja lära känna bättre. Nu gör jag det och hon är till och med härligare än jag kunnat föreställa mig.
Simon: En fantastisk skådespelare och regissör med det största av hjärtan. Jag har länge haft honom som förebild och det kommer nog aldrig ändras. Jag hoppas och tror att alla hans drömmar slår in för det förtjänar han!
Anna: En fantastisk tjej i vars sällskap jag trivs som fisken i vattnet. Så fantastiskt duktig i allt hon gör och så omtänksam, snäll och lätt att prata med.  
Johan: Min gamla klasskompis som jag fått chansen att lära känna på ett nytt sätt. Och vilken tur att jag fick det, vilken tur att vi båda ” utvecklats så positivt”  Du är en fantastisk vän!
Sandra: Min bästa, älskade Sandra som förtjänar all lycka i världen. Älskar att vara i din närhet. Vad skulle jag gjort utan dig?

Efter den första Kast festen stod det klart för mig att detta var en vår som jag borde och skulle njuta av och ta vara på. Kan inte räkna upp alla i hela spexet som gör det så underbart för det skulle bli ett väldigt långt inlägg. Men ens sak är säkert! Alla är superduper bra på det de gör och alla är lika delaktiga i att spexet har blivit så fantastiskt bra! Imorgon kommer vi att göra ytterligare en kanonföreställning det är jag helt säker på och även på onsdag! Det kan ju bara bli bättre!

Kramar på er alla <3

Premiäääääär!!!! What a Wonderfull Night!

Premiär igår! Har aldrig haft en mer underbar dag, kväll, natt, morgon ja allt... i hela mitt liv! Finns det mer fantastiska människor än de som är med i spexet? Tror inte det. Hela gruppen är underbar!

När jag vaknade igår morse var jag verkligen jättenervös. Fast det var en annan typ av nervositet än den jag brukar känna. Mer ångerstliknande. Lyckades dock hålla fjärillarna i något sånär schack fram till klockan ett då jag begav mig hem till min underbaraste Sandra! Vi hade beslutat oss för att bemästra nervositeten tillsammans och det var nog tur! Vi ägnade en halvtimma åt att leta runt i Kalmar efter tutti frutti- askar men hittade inte en enda butik som sålde sådana! Väl på teatern ägnade vi de sista timmarna åt lite sång, smink, hår och uppladdning innan ridån gick upp vid sju! Hela föreställningen gick över all förväntan. Alla var helt suveräna och det kunde fanken inte ha gått bättre! Hoppas bara vi kan toppa detta nu på tisdag! Efter att vi tackat publiken och snabbt tagit bort lite smink och fräschat upp sig så var det premiärfest som gällde för hela slanten!

Festen pågick långt in på morgonen. Kröp i säng straxt efter sex överlycklig och superduper trött efter en fantastiskt trevlig fest med underbara människor. Vi började kvällen på teatern där vi åt smörgåstårta och tacktalen duggade tätt. Sen fortsatte vi vidare till en fest med gamla spexare om jag förstod det hela rätt. Ägnade dock tiden där till att stalka Jonathan lite på skoj! Hade väldigt roligt! Han var en väldigt tacksam person att följa efter eftersom han hela tiden såg till att jag kunde följa med haha... Trevligt att umgås lite mer med bandet. Underbara är de allihopa! =D Morgonen får jag väl säga... avslutades hemma hos Mackan där vi åt lövbiff med vitlök! Jättegott och trevligt!

Idag sov jag till två och resten av dagen har jag ägnat åt att försöka smälta gårdagens alla upplevelser! Nu är klockan redan sex! Får se vad kvällen har att erbjuda! Gissar på slapp och gos med min lilla ögonsten, Nenya!

Måste, något som blivit en liten vana vid detta laget, tacka alla underbara i spexet för att de gör mtt liv fullt av lycka och kärlek. Vissa ger mig mer än andra. Dagens tack går till: Jonathan för en fantastiskt rolig kväll! haha... 
Men även alla skådisarna får ett stort tack för att dom e så underbara! Mina bästa vänner någonsin! 

"Vad det är bra att jag har er, vad det är bra att jag har er! Vad det är bra att vi har oss och jättebra är det förstås. Att vi får träffas varje dag och va tillsammans allihop! För ingen nej ingen, vill vara ensam!"Premiär imorgon...

Jaha då var ännu en dag tillända... sista repdagen på teatern! Genrepet gick precis som ett genrep ska göra. Lite lagom bra så att det bara kommer bli bättre imorgon. Man vill ju inte att genrepet ska flyta på som tusan för i så fall har man inget att förbättra och det är det jag strävar mot varje gång även om jag måste säga att det ibland är svårt att se det jag gjort bra utan jag bara hänger fast vid det som jag gjort dåligt eller det som sågas. Tur att jag har så undebara vänner runt mig som ser till att lyfta mig till de rätta höjderna precis när jag behöver det! Kan inte förstå att jag haft sådan tur som har fått detta underbara gänget runt mig denna terminen. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen... jag önskar vi kunde fortsätta i all eveighet! Jag blir så lycklig i er närhet!

Måste säga att det känns lite trist att alla rep är över och att det som nu återstår är göra tre fantastiska föreställningar. Jag har verkligen känt mig lycklig bland alla dessa människorna och fått leva precis som jag vill. Trodde aldrig att jag skulle få såna här vänner, känna såhär och må så här bra när allt detta satte igång i ferbruari. Måste ytterligare en gång säga tack för all kärlek. Hoppas jag ger lika mycket tillbaka.

Dagen har varit fylld med sångrep, smink och förberedelser efter en trevlig lunch hade vi som redan nämnts genrep. Flöt på bra och morgondagen kommer bli toppen. Kan bara inte bli annat med så mycket duktiga människor på samma scen. Måste erkänna att några småsaker på slutet gjorde mig lite orolig och depp men det ska nog ordna upp sig. Efter en snabb tur på maxi och en cykeltur i total storm som faktiskt blåste omkull mig, helt ärligt nu alltså, så kom jag hem och blev helt plötsligt jätternervös... Men kvällen har jag spenderat tillsammans med min älskade Sandra och tillsammans lyckades vi lugna fjärillarna i magen. Vilken tur att jag har dig vännen!

Idag vill jag rikta mitt största tack till två personer som stöttat mig genom min nervositet! Jag hoppas att de om de läser detta vet vilka jag syftar på. Känner mig så otroligt mycket starkare tack vare er! Och jag hoppas att jag kommer ha er kvar länge efter att spexet är slut.

Nej nu får jag gå och försöka sova. Vill vara pigg som en piggelin och pepp imorgon för då fan smäller det!!
Premiäääär!!

<3

Finns det någon mer komplicerat än relationen och kärlek? Och ändå kan man inte leva utan det...

Snart en ny härlig dag på teatern med alla underbara! Genrep vid halv två och jag har redan fjärillar i magen!!

Fjärillar i magen!

Jaha ligger hemma på sängen och kollar på film med min älskade Sandra! <3 eller... Sabrina! Mysigt avslut på en heldag på teatern med fantastiska människor! Ida är lycklig! Dagen inleddes med ett genomdrag av hela spexet som gick förvånatsvärt bra! Efter en välbehövd och underhållande lunch, med de som blivit mina bästaste vänner någonsin, gick vi igenom dans och omstarter. Jag och Sandra lyckades äntligen sätta "Worrying Kind" vilket gjorde oss överlyckliga! Sen svävade jag på rosa moln resten av repet och allt gick vägen sedan! Kidnappade Sandra så jag fick lite sällis ut till föräldrarna där jag bytte bil och nu ligger vi alltså och kollar film och trixar med dator och Iphone. Mysigt värre!

Känner av nervositeten redan nu vill inte tänka på hur jag kommer känna imorgonkväll!! Kommer väl vara halvdöd eller något. Eller ännu värre på lördag kväll innan föreställningen... Finns en risk att jag terrar alla och en var imorgon kväll. Kände att fjärliarna fladdrade i magtrakten redan under genomdraget idag och vill inte tänka på lördag!

Hjääääälp hela jag är fyld av skräckblandad förtjusning!

Den största av kärlek till alla i spexet, skådisgänget, bandet, kören... alla!! <3

I mitt hjärta! <3

Första dagen på Kalmar teater är avklarad och jag kan inte klaga på innehållet! Tycker vi fick mycket gjort, även om man alltid önskar att man hann med super duper mycket! Kunde inte ha varit omgiven av bättre människor. Älskar att vara med alla och önskar vi kunde fortsätta i all evighet! Jaja... var jättetrött när jag vaknade men det ändrades när jag väl kom till teatern, omgiven av fantastiska vänner kan man inte annat bli annat än glad och sprallig. Idag har vi byggt upp scenen och orkesterpodiet, sedan testade vi ljud och ljus. Imorgon blir det genomdrag och rep. Hoppas att det går bra!

Känner att jag varit inne i en liten dipp, och fortfarande är lite. Känner mig ganska värdelös ibland. Tankarna ramlar runt i skallen och trots att jag är omgiven av underbara vänner som ger mig beröm och uppmuntran så har jag haft svårt att ta till mig det. Men jag än ändå glad att alla finns. Hjärnan min vill inte ritkgt lyda mig känner jag. Jag säger åt mig själv att sluta tänka på vissa saker för att det bara är jobbigt för mig men kan ändå inte låta bli att hoppas på att drömmar kan bli verkliga ibland. Detta trots att jag gång på gång blir varse om att så troligen inte är fallet. Jag kan ändå inte låta bli att trampa i samma fälla gång på gång.

Måste nämna en alldeles speciell person i dagens inlägg! Min älskade Sabrina... eller Sandra! <3 Vad hade jag gjort de senaste veckorna utan dig? det är tur att vi har varandra så vi kan ventilera våra problem och lyfta varandras humör! Tusen tack för allt! Du har tagit en särskild plats i mitt hjärta!

Alla spexare har tagit en speciell plats i mitt liv och i mitt hjärta! Vissa mer än andra... men alla kommer finnas kvar! <3

Kramar på er alla!

Mitt huvud vill inte sluta snurra...

Jag blir galen på min förpillade skalle!!!! Varför kan jag aldrig sluta tänka? Mina tankar klumpar ihop sig till ett enda stort trassligt nät och jag kan inte fokusera. Jag orkar inte med att alltid tänka! En gammal killkompis sa alltid till mig att helt enkelt sluta tänka… stänga av! Jag förstod aldrig vad han menade med det. Hur kan man bara stänga av hjärnan? Är det något specifikt för killar för min första pojkvän sa ungefär detsamma. Jag har aldrig lyckats med det där… min hjärna vill helt enkelt bara gå och gå. Tyvärr gör detta mig galen. Alla tankar, oro, drömmar, funderingar kommer driva mig till vanvette! Ghaaa…

 

Var bara tvungen att skriva av mig lite…

 

Fjärillarna i magen har börjat komma...

Nu ligger jag i sängen hemma i mitt gamla rum i Krankelösa och funderar! Blev en tur hem ikväll för att spendera lite tid med min ögonsten, Nenya och behövde lite tid med mamma och pappa dessutom! Blir ju inte så mycket av den varan nu för tiden men det är lika mysigt varje gång det blir av!

Kan inte klaga på dagen och dess interhåll! Föreläsning på förmiddagen... påbörjade en ny delkurs idag. Vet inte om jag tyckte den var jätterolig men kan ju ha berott på att jag inte riktigt orkade lyssna och då blir de mest intressanta sakerna tråkiga. Var även på anställningsintervju på Coop forum i Kalmar. Gick riktigt bra så ska provjobba den 17 maj och om bara det går toppen, vilket det förhoppningsvis gör, så har jag ääääntligen ett sommarjobb! Ida är Lycklig!! Begav mig sedan till Kalmar teater där vi satte upp banderollen för årets spex. Måste säga att det var mycket underhållande! Kvällen har jag sedan ägnat hos föräldrarna. Har ätit god mat, tagit en mysig promenad med mamma och hundarna och så nu ikväll har jag lärt mej basa lite samt övat lite gitarr med min käre far. Det enda problemet med att lära från honom är att han liksom trot att jag lär mig superfort vilket jag inte gör. Hänger inte riktigt med när han hetsar på men skoj är det ändå. Nu har jag ont i fingertopparna så nu blir det snart sängen. Bara en tur ut med lilla vovven och sen så ska jag sova i mitt gamla rum för första gången sen i augusti...

Imorgon blir det föreläsning, spex och dans.
Sista danslektionen på dansinstitutet för denna terminen. Lite tråkigt tycker jag nog. Det är så himla skoj att dansa! Det är även sista kvällsrepet med spexet. Efter det har vi heldagarsrep och sedan är det premiär!!! Jag börjar bli jäkligt nervös för lördag och vill inte veta hur jag kommer må hemma ensam på fredag... Dessutom blir jag mer och mer depp för att allt kommer vara över så snart! Vill inte alls att det ska ta slut. Kommer sakna det så mycket!

Nej nu ska jag ta en sista tur med Nenya och sedan mysa ner mig i sängen!

 

1 vecka kvar sen smäller det!

Jaha dumt att upprepa sig men men jag får väl göra det trots allt, nu är det återigen ett tag sedan jag skrev.
Men det handlar trots allt bara om några månader denna gång.
Jaha nu är det bara en vecka till spexet har premiär och snacka om att det har hänt grejor sedan sist jag skrev! Tror nog att det kommer bli en toppen föreställning!

Idag hade vi repetition hela dagen och gick igenom allt med sång, dans och teater för första gången tillsammans. Gick helt okey för att vara första gången och som sagt så kommer det nog bli något alldeles särskilt. Men hur skulle det kunna bli något annat med ett sådant gäng. Älskar verkligen denna gruppen människor. Jag mår så bra i deras närhet och blir så lycklig. Trodde inte jag skulle kunna vara så glad i Kalmar men tydligen. Nu känns det helt plötsligt tråkigt att lämna stan till hösten! Men kanske blir det Växjö och då kanske jag inte måste lämna alla i alla fall. Sommaren blir det ju också till att spendera här fast måste ändå säga att jag nästan blir stressad och ledsen av att det är så kort tid kvar till permiären. Vill fortsätta träffa alla underbara härliga människor!! Känns hemskt att det bara är en vecka kvar och sen är det över. Hoppas verkligen jag kommer få fortsätta träffa allihopa! Vissa mer än andra!

Vet inte hur jag skulle klarat våren utan alla dessa underbara spexare. Klart att det varit stressigt, och fortfarande är, men även om tankarna trasslar så skulle jag inte vilja ha det på något annat sätt! Livet är aldrig enkelt men om det hade varit det så hade det ju varit trist!

Singellivet är ganska skönt även om jag självklart saknar den närhet som finns i ett förhållande! jag vet ändå att det var rätt att göra slut. Det kändes inte okey att vara tillsammans med någon när jag inte var kär längre. Det var varken rätt mot honom eller mig! Men att vara singel innebär att hjärnan kan vandra ännu mer än den gjorde innan jag gjorde slut... tar ganska mycket kraft fast det är inte heller något jag skulle vilja bli av med!

Sammanfattningsvis så är livet väldigt bra just nu! =D

--- Ida's memoires --- Mitt i mina äventyr!

Skola, resor, hund och vardagsliv

RSS 2.0